Over ons

Het maximale uit een kind halen wat er in zit!

Het Educatiecentrum biedt gestructureerde en sfeervolle studiebegeleiding buiten de klassikale omgeving. Het streven van Ger Greving is om leerlingen te motiveren en ze bagage mee te geven om beter te kunnen presteren op school. Dit gebeurt onder professionele begeleiding en met veel persoonlijke aandacht. Zowel voor leerlingen van de basisschool, middelbare school en mbo/hbo studenten. Voor iedere doelgroep is er aparte gespecialiseerde en gekwalificeerde begeleiding die het beste in een leerling of student naar boven weet te halen!

Wij hebben korte lijnen met ouders, leerlingen en school om een optimale begeleiding te kunnen bieden.

Ons Team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde  ervaren vakdocenten en HBO/WO studenten die er voor zorgen dat er een prettige en rustige leeromgeving wordt gecreëerd.

Ger Greving oprichter en eigenaar

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring binnen het onderwijsveld en heb daarbinnen een groot netwerk weten op te bouwen. Dankzij dit uitgebreide netwerk ben ik in staat om de juiste expertise in te schakelen. Als u uw zoon of dochter heeft aangemeld zal er altijd eerst een intakegesprek met mij plaatsvinden.

Jochum

Mijn naam is Jochum en ik ben 25 jaar. Vanaf april 2015 ben ik actief bij het Educatiecentrum. Daar geef ik vooral huiswerkbegeleiding en bijlessen in verschillende vakken.
Op het HBO heb ik de 2e graads docentenopleiding Geschiedenis gedaan, nu ben ik bezig om mijn Master Geschiedenis te halen. Verder heb ik tijdens mijn studie een halfjaar in Belfast gewoond. Daar heb ik mijn Engels verder kunnen ontwikkelen. Naast Geschiedenis en Engels geef ik ook bijlessen in Duits, Aardrijkskunde, Economie en Maatschappijleer.

Alexey

Ik ben een resultaatgerichte docent voor het vak wiskunde. Als eerst heb ik gewerkt als sportinstructeur in België , daarna besloot ik om de wiskunde lerarenopleiding te doen in Rotterdam. Hier heb ik geleerd hoe het is om voor de klas te staan. Nadat ik bij een internationale school in Spanje had gewerkt vond ik het tijd om weer te verhuizen naar Zuidlaren waar ik opgegroeid ben. Hier kon ik aan de slag bij Educatiecentrum Zuidlaren. Tijdens deze baan probeer ik er voor de leerlingen te zijn die mijn hulp goed kunnen gebruiken.

Irene

Als middelbare scholier aan het Gomarus College in Groningen heb ik mijn eerste ervaring opgedaan in het bijles geven. Hier heb ik twee jaar lang met erg veel plezier bijles gegeven. Daarna heb ik dit naast mijn studie Technische Geneeskunde in Enschede weer opgepakt als bijbaantje. Naast bijles geven heb ik hier ook gedurende drie jaar ervaring opgedaan in de huiswerkbegeleiding. Het werk past bij mij, ik geniet van het contact met de jongeren en vind het een uitdaging om ze vooruit te helpen. Momenteel oriënteer ik me in dit vakgebied en vind het erg leuk om dit praktisch vorm te geven bij Educatiecentrum Zuidlaren.

Greet Gruber

Ik ben Greet Gruber, leerkracht basisonderwijs en sinds september 2018 gepensioneerd. Ik heb altijd in combinatieklassen in de bovenbouw gewerkt,  de groepen 6, 7 en 8. Ik was taal coördinator en gaf in die functie samen met mijn collega’s invulling aan het lees-, spellings- en taalonderwijs. Toen Ger hoorde dat ik met pensioen ging heeft hij mij gevraagd of bij het Educatiecentrum wilde gaan werken. Ik heb daar in volle overtuiging ja op gezegd, omdat ik graag mijn vaardigheden en kennis wil doorgeven aan kinderen.

Locatie:

Het Educatiecentrum ligt schuin tegenover het Zernike College, waardoor kinderen direct uit school zich bij ons kunnen melden. Leerlingen van andere locaties of scholen kunnen ons centrum ook prima bereiken per fiets of openbaar vervoer.

Wij werken samen met o.a.:

*Elise de Vries-de Boer kinderfysiotherapeute en haptonome . Zij kan op locatie  individuele ondersteuning bieden als uw kind bijv. moeite heeft met leesbaar schrijven of als er sprake is van klachten, die het functioneren van uw kind  bemoeilijken. U moet dan denken aan  chronische vermoeidheid, chronische pijn, hyperventilatie, ontspanningsproblemen of andere stress-gerelateerde klachten. Kinderfysiotherapie valt onder de basisverzekering van uw zorgverzekering.  Zie ook www.perdonfysiotherapie.nl

 Gebruikers van onze accommodatie:

Heleen Barkema 

Studiekeuzebegeleiding. Je wilt goed nadenken over je studiekeuze en loopbaan mààr je komt er niet uit en weet niet waar je moet beginnen…. Dan is het nu verstandig om eens met de keuzecoach te praten. Je ziet het Nut om na te gaan denken over je studiekeuze en je voelt de Urgentie om er mee bezig te gaan. De keuze voor een profielkeuze of vervolgstudie is immers een beslissing waar je zelf achter moet staan en dus goed over na moet denken.  

Wat is het doel? Het maken van een goed onderbouwde en zelfstandige  studiekeuze, onafhankelijk van wat anderen in je omgeving vinden of verwachten, om zelfbewuster, gemotiveerder en doelgerichter aan de slag te gaan. We gaan samen aan het werk vanuit de gedachte dat de weg naar een passende keuze leuk en inspirerend kan zijn.

 

*PARAMEDIC │Janine Alting biedt een praktische training Hartcoherentie voor jongeren en (jong) volwassenen die gehinderd worden door concentratieproblemen, faalangst, examenvrees, ADD, ADHD en het syndroom van Asperger. Daarbij is Hartcoherentie bewezen effectief bij angststoornissen, woedebeheersing, emotionele disbalans, chronische pijn en vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn en migraine, hartkloppingen door stress, spijsverteringsstoornissen (waaronder buikpijn zonder aanwijsbare oorzaak) en alle aan stressgerelateerde klachten. Consulten van PARAMEDIC worden door de meeste zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket vergoed. Voor meer informatie over de Hartcoherentietraining kunt u kijken op www.paramedic-zuidlaren.nl/hartcoherentie Heeft u liever persoonlijk contact? Bel dan naar 050 – 409 08 19.