Over ons

Het maximale uit een kind halen wat er in zit!

Het Educatiecentrum biedt gestructureerde en sfeervolle studiebegeleiding buiten de klassikale omgeving. Het streven van Ger Greving is om leerlingen te motiveren en ze bagage mee te geven om beter te kunnen presteren op school. Dit gebeurt onder professionele begeleiding en met veel persoonlijke aandacht. Zowel voor leerlingen van de basisschool, middelbare school en mbo/hbo studenten. Voor iedere doelgroep is er aparte gespecialiseerde en gekwalificeerde begeleiding die het beste in een leerling of student naar boven weet te halen!

Wij hebben korte lijnen met ouders, leerlingen en school om een optimale begeleiding te kunnen bieden.

Ons Team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde  ervaren vakdocenten en HBO/WO studenten die er voor zorgen dat er een prettige en rustige leeromgeving wordt gecreëerd.

ger-opening

Ger Greving oprichter en eigenaar

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring binnen het onderwijsveld en heb daarbinnen een groot netwerk weten op te bouwen. Dankzij dit uitgebreide netwerk ben ik in staat om de juiste expertise in te schakelen. Als u uw zoon of dochter heeft aangemeld zal er altijd eerst een intakegesprek met mij plaatsvinden.

 

foto-jochum

Jochum

Mijn naam is Jochum en ik ben 25 jaar. Vanaf april 2015 ben ik actief bij het Educatiecentrum. Daar geef ik vooral huiswerkbegeleiding en bijlessen in verschillende vakken.
Op het HBO heb ik de 2e graads docentenopleiding Geschiedenis gedaan, nu ben ik bezig om mijn Master Geschiedenis te halen. Verder heb ik tijdens mijn studie een halfjaar in Belfast gewoond. Daar heb ik mijn Engels verder kunnen ontwikkelen. Naast Geschiedenis en Engels geef ik ook bijlessen in Duits, Aardrijkskunde, Economie en Maatschappijleer.

 

alexey

Alexey

Ik ben een resultaatgerichte docent voor het vak wiskunde. Als eerst heb ik gewerkt als sportinstructeur in België , daarna besloot ik om de wiskunde lerarenopleiding te doen in Rotterdam. Hier heb ik geleerd hoe het is om voor de klas te staan. Nadat ik bij een internationale school in Spanje had gewerkt vond ik het tijd om weer te verhuizen naar Zuidlaren waar ik opgegroeid ben. Hier kon ik aan de slag bij Educatiecentrum Zuidlaren. Tijdens deze baan probeer ik er voor de leerlingen te zijn die mijn hulp goed kunnen gebruiken.

 

irene

Irene

Als middelbare scholier aan het Gomarus College in Groningen heb ik mijn eerste ervaring opgedaan in het bijles geven. Hier heb ik twee jaar lang met erg veel plezier bijles gegeven. Daarna heb ik dit naast mijn studie Technische Geneeskunde in Enschede weer opgepakt als bijbaantje. Naast bijles geven heb ik hier ook gedurende drie jaar ervaring opgedaan in de huiswerkbegeleiding. Het werk past bij mij, ik geniet van het contact met de jongeren en vind het een uitdaging om ze vooruit te helpen. Momenteel oriënteer ik me in dit vakgebied en vind het erg leuk om dit praktisch vorm te geven bij Educatiecentrum Zuidlaren.

 

David Jan 

Naast mijn VWO-opleiding aan het Dr. Nassau College heb ik altijd met veel plezier bijles gegeven.Tevens heb ik ook debattraining en bijles over de Europese Unie gegeven in het kader van het Model European Parliament. Sinds dit jaar studeer ik Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen, daarnaast vind ik het erg leuk om de kennis en ervaring die ik tijdens mijn opleiding heb opgedaan, in de praktijk toe te passen.

 

Jan- Martijn

Mijn naam is Jan-Martijn en ik ben afgelopen schooljaar aan de lerarenopleiding Duits afgestudeerd. Op dit moment geef ik les op het Kamerlingh Onnes in Groningen. Daar geef ik met veel plezier les. Daarnaast heb ik tijdens mijn opleiding twee keer een halfjaar in de Duitse stad Karlsruhe gewoond. Daar heb ik mijn kennis van de Duitse taal en cultuur verder uitgebreid.

 

Femke

Mijn naam is Femke van der Schoot en ik ben 20 jaar oud. Ik zit momenteel in het laatste jaar van de HBO opleiding docent Frans. Voor de studie heb ik een halfjaar in Rennes gewoond, waardoor ik nu vloeiend Frans spreek. Naast de studie, heb ik aan verschillende leerlingen privé bijles gegeven en ook heb ik in Friesland bij een huiswerkinstituut geholpen. Ik vind het erg leuk om jongeren individueel te mogen begeleiden. Niet alleen voor mijn vak, ook vind ik het interessant jongeren te motiveren en hen te ondersteunen bij het maken van huiswerk. Hoe plan je, hoe leer je en hoe lees je? Belangrijke vragen, waar ik één op één aan de slag mee kan gaan.

 

Fleur

Mijn naam is Fleur, ik ben 24 jaar. Ik ben bijna klaar met de HBO-opleiding Leraar Nederlands en geef les op het Harens Lyceum in Zuidlaren. Ik wil jongeren heel graag meer kennis over de wereld bijbrengen en mijn passie voor taal en lezen overbrengen. Nederlands is naar mijn mening een belangrijk vak, omdat taal overal, altijd en door iedereen gebruikt wordt. Ik vind het daarom fantastisch om leerlingen te leren hoe ze die taal optimaal kunnen gebruiken. Ik ben er voor alle leerlingen, maar vooral voor leerlingen die extra hulp nodig hebben bij Nederlands.

 

Greet Gruber

Ik ben Greet Gruber, leerkracht basisonderwijs en sinds september 2018 gepensioneerd. Ik heb altijd in combinatieklassen in de bovenbouw gewerkt,  de groepen 6, 7 en 8. Ik was taal coördinator en gaf in die functie samen met mijn collega’s invulling aan het lees-, spellings- en taalonderwijs. Toen Ger hoorde dat ik met pensioen ging heeft hij mij gevraagd of bij het Educatiecentrum wilde gaan werken. Ik heb daar in volle overtuiging ja op gezegd, omdat ik graag mijn vaardigheden en kennis wil doorgeven aan kinderen.

 

Locatie:

Het Educatiecentrum ligt schuin tegenover het Zernike College, waardoor kinderen direct uit school zich bij ons kunnen melden. Leerlingen van andere locaties of scholen kunnen ons centrum ook prima bereiken per fiets of openbaar vervoer.

Wij werken samen met o.a.:

*Elise de Vries-de Boer kinderfysiotherapeute en haptonome . Zij kan op locatie  individuele ondersteuning bieden als uw kind bijv. moeite heeft met leesbaar schrijven of als er sprake is van klachten, die het functioneren van uw kind  bemoeilijken. U moet dan denken aan  chronische vermoeidheid, chronische pijn, hyperventilatie, ontspanningsproblemen of andere stress-gerelateerde klachten. Kinderfysiotherapie valt onder de basisverzekering van uw zorgverzekering.  Zie ook www.perdonfysiotherapie.nl

perdon

 Gebruikers van onze accommodatie:

* Heleen Barkema

Studiekeuzebegeleiding. Je wilt goed nadenken over je studiekeuze en loopbaan mààr je komt er niet uit en weet niet waar je moet beginnen…. Dan is het nu verstandig om eens met de keuzecoach te praten. Je ziet het Nut om na te gaan denken over je studiekeuze en je voelt de Urgentie om er mee bezig te gaan. De keuze voor een profielkeuze of vervolgstudie is immers een beslissing waar je zelf achter moet staan en dus goed over na moet denken.  

Wat is het doel? Het maken van een goed onderbouwde en zelfstandige  studiekeuze, onafhankelijk van wat anderen in je omgeving vinden of verwachten, om zelfbewuster, gemotiveerder en doelgerichter aan de slag te gaan. We gaan samen aan het werk vanuit de gedachte dat de weg naar een passende keuze leuk en inspirerend kan zijn.

Logo-KeuzeCoach2

 

 

 

*PARAMEDIC │Janine Alting biedt een praktische training Hartcoherentie voor jongeren en (jong) volwassenen die gehinderd worden door concentratieproblemen, faalangst, examenvrees, ADD, ADHD en het syndroom van Asperger. Daarbij is Hartcoherentie bewezen effectief bij angststoornissen, woedebeheersing, emotionele disbalans, chronische pijn en vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn en migraine, hartkloppingen door stress, spijsverteringsstoornissen (waaronder buikpijn zonder aanwijsbare oorzaak) en alle aan stressgerelateerde klachten. Consulten van PARAMEDIC worden door de meeste zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket vergoed. Voor meer informatie over de Hartcoherentietraining kunt u kijken op www.paramedic-zuidlaren.nl/hartcoherentie Heeft u liever persoonlijk contact? Bel dan naar 050 – 409 08 19.