Over ons

Het maximale uit een kind halen wat er in zit!

Het Educatiecentrum biedt gestructureerde en sfeervolle studiebegeleiding buiten de klassikale omgeving. Het streven van Ger Greving is om leerlingen te motiveren en ze bagage mee te geven om beter te kunnen presteren op school. Dit gebeurt onder professionele begeleiding en met veel persoonlijke aandacht. Zowel voor leerlingen van de basisschool, middelbare school en mbo/hbo studenten. Voor iedere doelgroep is er aparte gespecialiseerde en gekwalificeerde begeleiding die het beste in een leerling of student naar boven weet te halen!

Wij hebben korte lijnen met ouders, leerlingen en school om een optimale begeleiding te kunnen bieden.

Ons Team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde  ervaren vakdocenten en HBO/WO studenten die er voor zorgen dat er een prettige en rustige leeromgeving wordt gecreëerd.

Ger Greving oprichter en eigenaar

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring binnen het onderwijsveld en heb daarbinnen een groot netwerk weten op te bouwen. Dankzij dit uitgebreide netwerk ben ik in staat om de juiste expertise in te schakelen. Als u uw zoon of dochter heeft aangemeld zal er altijd eerst een intakegesprek met mij plaatsvinden.

 

Alexey

Ik ben een resultaatgerichte docent voor het vak wiskunde. Als eerst heb ik gewerkt als sportinstructeur in België , daarna besloot ik om de wiskunde lerarenopleiding te doen in Rotterdam. Hier heb ik geleerd hoe het is om voor de klas te staan. Nadat ik bij een internationale school in Spanje had gewerkt vond ik het tijd om weer te verhuizen naar Zuidlaren waar ik opgegroeid ben. Hier kon ik aan de slag bij Educatiecentrum Zuidlaren. Tijdens deze baan probeer ik er voor de leerlingen te zijn die mijn hulp goed kunnen gebruiken.

Irene

Als middelbare scholier aan het Gomarus College in Groningen heb ik mijn eerste ervaring opgedaan in het bijles geven. Hier heb ik twee jaar lang met erg veel plezier bijles gegeven. Daarna heb ik dit naast mijn studie Technische Geneeskunde in Enschede weer opgepakt als bijbaantje. Naast bijles geven heb ik hier ook gedurende drie jaar ervaring opgedaan in de huiswerkbegeleiding. Het werk past bij mij, ik geniet van het contact met de jongeren en vind het een uitdaging om ze vooruit te helpen. Momenteel oriënteer ik me in dit vakgebied en vind het erg leuk om dit praktisch vorm te geven bij Educatiecentrum Zuidlaren.

 

 

 

Engels voor volwassenen

Ik ben Désirée Sietsema en ik ben zelfstandig docent Engels/ Nederlands en communicatietrainer.

Als volwassene bezig zijn met het verbeteren van je Engels, heeft meestal te maken met “werk”: een training die je moet volgen in het Engels, een presentatie die je moet geven, Skype vergaderingen met buitenlandse collega’s etc. Vaak is de drempel best hoog; het is tenslotte al weer lang geleden dat je op school zat…

Ik help mensen graag zelfvertrouwen op te bouwen en zich bewust te worden van culturele aspecten die aan een taal vastzitten. Hoe kom je als Nederlander over en is dat handig?

In overleg bepalen we het leerdoel en waar de focus op moet liggen: grammatica, spreken, schrijven of een combinatie daarvan.

Scriptiebegeleiding behoort ook tot de mogelijkheden: samen kijken naar de inhoud en het taalgebruik. Komt de boodschap over en is het correct Engels?

De lessen worden altijd digitaal gegeven.

Contact: desireesietsema@cs.com

 

 

Greet Gruber

Ik ben Greet Gruber, leerkracht basisonderwijs en sinds september 2018 gepensioneerd. Ik heb altijd in combinatieklassen in de bovenbouw gewerkt,  de groepen 6, 7 en 8. Ik was taal coördinator en gaf in die functie samen met mijn collega’s invulling aan het lees-, spellings- en taalonderwijs. Toen Ger hoorde dat ik met pensioen ging heeft hij mij gevraagd of bij het Educatiecentrum wilde gaan werken. Ik heb daar in volle overtuiging ja op gezegd, omdat ik graag mijn vaardigheden en kennis wil doorgeven aan kinderen.

Locatie:

Het Educatiecentrum ligt schuin tegenover het voormalig Harens Lyceum.